Chortoq’ning foydali xususiyatlari qanday?
Bu suv oshqozon-ichak tizimi, jigar, oʻt pufagi yoʻllari, oshqozonosti bezi hamda qandli diabet kabi xastaliklarni davolashda keng qoʻllanadi. Bundan tashqari, Chortoq suvi ogʻiz boʻshligʻi, qiziloʻngach va oshqozonga mexanik, termal va kimyoviy taʼsir koʻrsatadi. Shu tariqa oshqozon shirasi ajralishini yaxshilaydi. Maʼdanli suvning taʼsiri uning tarkibiga kiruvchi kimyoviy elementlar va birikmalar (tuzlar va ionlar) tarkibi bilan belgilanadi. Chortoq shifobaxsh ichimlik suvini ham chanqoq qondirishda, ham uy sharoitida kasallikni davolash maqsadida ishlatish mumkin. Shifobaxsh maʼdanli suv shifokorlar tomonidan tavsiya etilganda bir necha omil hisobga olinadi: bemorning umumiy holati, kasallikning kechishi va xususiyatlari, oshqozon shirasitarkibidagi kislota miqdori. 32-sonli quduqning suvi tana vaznining har 3,5-4 ml hisobidan kuniga uch mahal buyuriladi (150-250 ml). Mineral suvni 50-100 ml miqdorida icha boshlab, dozani 2-3 kun davomida normaga yetkazish lozim.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
Chortoq faollikni va kuchni tiklaydi, stress darajasini pasaytiradi va yoshdan qat'i nazar yaxshilaydi. Chortoq suvi bolalarga barcha tana tizimlarining ahvoliga g'amxo'rlik qilishda yordam beradi. Bu homilador ayollar, qariyalar va kasallikka duchor bo'lgan keksa ayollar uchun zarurdir.
Qo'llash mumkin bo'lmagan holatlar
Yo'q
Qo'llash usuli
U toksikoz va tug'ruqdan keyin tiklanish uchun foydalidir. Bu zaharlanish va spirtli ichimlikdan keyin juda yaxshi yordam beradi. Kumush va yodning tarkibiy qismi tufayli suv, suvning tarkibidagi tuzlar va mikroelementlar muvozanatni saqlashga yordam beradi.
Nojo´ya ta´sirlar
Yo'q
Ko'proq ko'rsatish